احمدی نژاد: دانشگاه باید محل آزاداندیشی باشد
رییسجمهور با بیان اینکه دانشگاه باید محل آزاداندیشی و حقطلبی باشد، گفت: دانشجو باید در دانشگاهها عدالت، صداقت و راستی را بیاموزد.
به گزارش آموزش نیوز به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، محمود احمدینژاد در دیدار اعضای هیات علمی دانشگاههای سراسر کشور با قدردانی از تلاشها و زحمات مجموعه آموزش عالی کشور، حرکت علمی کشورمان را پرشتاب و افتخارآمیز دانست که هر روز در سطح جدیدی از افتخارات علمی قرار میگیرد و گفت: انصافاً اقداماتی که طی سالهای اخیر در آموزش عالی انجام شده افتخارآمیز است و کشورمان در تمامی عرصهها بخصوص علم و فناوری جایگاه بالایی قرار دارد.
رییسجمهور خاطر نشان کرد: ملت ایران از تمدن بزرگ، دانشمندان فرهیخته، فرهنگ و استعدادهای انسانی بالایی برخوردار است که قابل مقایسه با سایر کشورها نیست از اینرو باید خودمان را با کسانی که در قله هستند، مقایسه کنیم و تا زمانی که از آنها جلو نزنیم و خودمان به قله تبدیل نشویم برخی مشکلات علمی، آموزشی و فرهنگی نیز همچنان پابرجا خواهد بود.
دکتر احمدینژاد با ارائه گزارشی از دستاوردهای دولت نهم و دهم در هفت سال گذشته از جمله افزایش تولید سیمان از 33 میلیون تن به مرز 80 میلیون تن و هشت برابر شدن صادرات غیرنفتی، اظهار داشت: معتقدم 5-4 برابر هفت سال گذشته میتوان در هفت سال آینده در عرصههای گوناگون کار انجام داد چرا که کشورمان از ظرفیتهای انسانی و مادی فراوانی برخوردار است.
رییسجمهور با تأکید بر شناخت مأموریتها و هدفگذاری برای رسیدن به قلههای بلند، خاطر نشان کرد: مأموریت نظام آموزش و پرورش در چهل سال اخیر این بوده است که دانشآموزان را وارد دانشگاه کنیم و همه امور تعلیم و تربیت تحت تأثیر این هدف قرار دارد و همه همت دانشگاه هم تبدیل، دانشجو به هیات علمی است و اگر این چرخه ادامه پیدا کند، قطعاً با مشکل مواجه خواهیم شد و این در حالی است که ماموریت و هدفگذاری اصلی باید تربیت نیروی انسانی عالم، پاک، شجاع و کارآمد در همه عرصههای اداره کشور باشد.
رییسجمهور تصریح کرد: علم و آموزشهای که ارائه میشود باید به دستاوردی در درون جامعه تبدیل شود و در این راستا البته اقدامات خوبی در ارتباط دانشگاه و صنعت انجام شده اما هنوز در ابتدای راه هستیم.
احمدینژاد در ادامه ضرورت توجه به فرهنگ را مورد تأکید قرار داد و گفت: علمی که در یک بستر فرهنگی متعالی تعلیم داده نشود آن علم، انسان را به سعادت نخواهد رساند و معتقدم دانشگاه کانون اصلی تربیت فرهنگی نسلهای متوالی است باید اساتید کشورمان نوآوری و اندیشه جدید داشته باشند و روابط استاد و دانشجو مهمترین عامل اثرگذار فرهنگی است.
رییسجمهور با بیان اینکه فعالیتهای فرهنگی با اکراه و تحمیل ماندگاری ندارد، اظهار داشت: زیبایی کار انسان این است که انتخاب میکند و زمانی که ارزشهای متعالی را انتخاب کند این موضوع زیبا و ماندگار است و چنانچه بهترین کارهای دنیا از روی اکراه و زور تحمیل شود، کمالآفرین نخواهد بود.
احمدینژاد افزود: کار فرهنگی صرفاً مختص عده خاصی نیست و باید در متن فعالیتهای دانشگاهیان قرار بگیرد.
رییسجمهور تاکید کرد: دانشگاه باید محل آزاداندیشی و حقطلبی باشد و دانشجو باید در دانشگاهها عدالت، صداقت و راستی را بیاموزد.
احمدینژاد با اشاره به وجود 66 هزار عضو هیات علمی در کشور، اظهار داشت: هر کدام از اساتید در طول ترم با دهها دانشجو ارتباط دارد و باید به همان نسبتی که در دانشاندوزی زحمت میکشند به همان اندازه روی تربیت دانشجویان نیز تلاش کنند و اصولاً این مولفه حاصل زحمات شما را ارزشمند و ماندگار میکند. دانشجو باید با عمل و رفتار ما عدالت، صداقت و راستی را یاد بگیرد.
رییسجمهور خاطر نشان کرد: انسان جهانی است و باید جهانی بیندیشد و این با موضوع جهانیسازی که به دنبال در اختیار گرفتن روند جهانی شدن انسان است، تفاوت دارد. این ظرفیت در فرهنگ، تمدن و اسلام ناب وجود دارد که در جایگاه مدیریت جهانی قرار بگیریم.
در ابتدای این دیدار دکتر رهایی رییس دانشگاه صنعتی امیرکبیر، خانم دکتر نخعی عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران، دکتر شیخ جباری عضو هیات علمی پژوهشگاه دانشهای بنیادین، دکتر آخوند عضو هیات علمی دانشگاه پیام نور و خانم دکتر امیرخانی عضو هیات علمی دانشگاه الزهرا، ضمن ارائه گزارشی از فعالیتهای علمی دانشگاههای خود، دیدگاهها و پیشنهادات خود را با رییسجمهور در میان گذاشتند.
نظرات شما عزیزان: